Domů Knihy, videa, …

Kompozice fotografie ve videu

Víte, jak správně rozvrhnout obraz? V jednotlivých videích se dozvíte jak číst fotografii, co je to zlatý řez, jaké jsou skladební principy, jak na nás působí barvy a mnoho dalších informací.

Kompozice je takové uspořádání jednotlivých prvků v obraze, kdy celek působí vyváženě a lidem se prostě a jednoduše líbí.


Kompozice ve fotografii 1 – čtení fotografie, pravidlo třetin

Znáte pravidlo třetin? Víte proč nefotit na polovinu? Koukněte a dozvíte se, jak se fotografie čte, co to je pravidlo třetin, pětinová kompozice, …



Kompozice ve fotografii 2 – zlatý řez

Víte, jak používat zlatý řez ve fotografii? Ve videu se to dozvíte.



Kompozice ve fotografii 3 – rytmus, linie, perspektiva, …

Znáte využití rytmu ve fotografii? Koukněte a dozvíte se, jak s ním pracovat při fotografování. A nezapomeňte využívat i linie a perspektivu.



Kompozice ve fotografii 4 – hloubka ostrosti (clona)

Jsou vaše fotografie nemastné neslané? Nastavujte hloubku ostrosti pomocí clony a hned na tom budete lépe. Ve videu se dozvíte, co to ta hloubka ostrosti je a jak ji ovlivňuje clona.



Kompozice ve fotografii 5 – hloubka ostrosti (ohnisko a vzdálenost)

Využijte v kompozici ideální hloubku ostrosti. V tomto díle zjistíte, jak ve streetfoto nemusíte ostřit a fotka bude přesto ostrá a jak ovlivní vzdálenost hladinu ostrosti. Jednoduché způsoby, které se vždy hodí. Dozvíte se, jak hloubku ostrosti ovlivňuje ohnisko a vzdálenost.



Kompozice ve fotografii 6 – barva (1. část)

Barevná kompozice je alfa a omega dobré (barevné) fotografie. Proč a  kdy ji použít, jaká barva je v popředí skvělá a kdy vyskakuje z pozadí. Kdy jsou barvy kladem fotografie a  kdy ji poškozují? V šestém pokračování seriálu o kompozici ve fotografii se dozvíte, jak na nás působí barvy a jak se to projevuje ve fotografii.



Kompozice ve fotografii 7 – barva (2. část)

Kdy a kde použít barevný kontrast, kdy barevnou harmonii? Jak si jednoduše zajistit pozornost diváka? Jak upořádat fotky podle barev? V sedmém pokračování seriálu o kompozici ve fotografii se dozvíte jaké jsou barvy základní, jaké doplňkové, a jak toho využít při fotografování. Na konci se dozvíte, že žluté klubíčko je ve skutečnosti modré.



Doporučené kurzy:

Základy práce se zrcadlovkou Večerní fotoškola




Líbil se Vám článek? Řekněte o něm přátelům a sdílejte ho na Vašem facebooku.

Dolů