Domů Kurzy

Fotografujeme jídlo s Karlem Kitou v Restaurant 59

Spojte zážitek s fotografií. Máte jedinečnou možnost zažít vrcholnou foodfotografii Karla Kity a okouknout přípravu a zákulisí zážitkové gastronomie v Restaurantu 59. A vše si sami nafotíte. Staňte se na chvíli mistry v oboru fotografie a gastronomie pod vedením zkušeného food fotografa, food stylisky, kuchařů a asistentů. Jako bonus vás čeká ochutnávka připravených jídel.


Pro koho je kurz určen?

Co na kurz potřebujete?

Co je cílem kurzu?

Jaký je program kurzu?

Kolik to stojí?

3450 Kč

Kde se kurz koná?

Restaurant 59, Svatopluka Čecha 59, Jablonec nad Nisou

Kdo je Karel Kita?

Od svých prvních Smen a Zenitů, zvětšování ve fotokomoře, přes studentské pokusy s barevnou i černobílou fotografií se v dospělosti dostal k tvůrčí práci v grafických studiích reklamních agentur. Zlomovým bodem byl rok 2000, kdy získal pozici redakčního fotografa u dubajského vydavatelství Motivate. V roce 2008 se vrátil k profesionálnímu fotografování pro česká média a společnosti. Od roku 2014 je i lektorem, zejména na fakultě umění Ostravské univerzity.

Fotografie a reportáže Karla Kity najdete v časopisech Apetit, Food, Gurmet, Marienne – Venkov a styl, Villa, Lidé a Země. V zahraničí byly publikovány fotografie v časopisech Identity, What's On, FOOD Spiney's, EP magazine, Souq, Hello a dalších. Spolupracoval na knihách Česká kuchařka od Jitky Rákosníkové, na kuchařce Divotvorný hrnec Jaroslava Sapíka a knize Mimibazar na talíři ve spolupráci se šéfkuchařem Romanem Hadrbolcem. Pro nakladatelství Pinguin London fotografoval piva českých pivovarů. Při své práci specialisty na kulinářskou fotografii se setkal a fotografoval s šéfkuchaři jako například Gordon Ramsey, Ken Hom, Uwe Michel, John Wood, Roman Paulus, Jaroslav Sapík, Mirka van Gils Slavíková, Jiří Štift, Roman Hadrbolec a dalšími.

Fotografování jídla je celkem zvláštní žánr, protože v sobě nese něco ze zátiší, z produktové fotografie, ale zároveň je poměrně hodně výtvarný. Pokud vás zajímá, co se skrývá pod výrazem „foodstyling“ a chcete nahlédnout pod pokličku mistra ve svém oboru, přijďte na náš workshop, který vede Karel Kita.


Doporučené a navazující kurzy:

Základy reklamní a produktové fotografie Externí blesk – rozšiřte své fotografické možnosti Dálkové studium fotografie

Workshop Fotografujeme jídlo s Karlem Kitou 25. 2. 2016.

Kudyznudy.cz Pikous Photo PROFI Image Press
Jinak to nejde. Při zobrazování našich stránek používáme cookie. Další informace
Dolů