Domů Kurzy

Fotografujeme jídlo s Karlem Kitou v Restaurant 59

Spojte zážitek s fotografií. Máte jedinečnou možnost zažít vrcholnou foodfotografii Karla Kity a okouknout přípravu a zákulisí zážitkové gastronomie v Restaurantu 59. A vše si sami nafotíte. Staňte se na chvíli mistry v oboru fotografie a gastronomie pod vedením zkušeného food fotografa, food stylisky, kuchařů a asistentů. Jako bonus vás čeká ochutnávka připravených jídel.


Pro koho je kurz určen?

Co na kurz potřebujete?

Co je cílem kurzu?

Jaký je program kurzu?

Kolik to stojí?

3 450 Kč

Kde se kurz koná?

Restaurant 59, Svatopluka Čecha 59, Jablonec nad Nisou

Kdo je Karel Kita?

Od svých prvních Smen a Zenitů, zvětšování ve fotokomoře, přes studentské pokusy s barevnou i černobílou fotografií se v dospělosti dostal k tvůrčí práci v grafických studiích reklamních agentur. Zlomovým bodem byl rok 2000, kdy získal pozici redakčního fotografa u dubajského vydavatelství Motivate. V roce 2008 se vrátil k profesionálnímu fotografování pro česká média a společnosti. Od roku 2014 je i lektorem, zejména na fakultě umění Ostravské univerzity.

Fotografie a reportáže Karla Kity najdete v časopisech Apetit, Food, Gurmet, Marienne – Venkov a styl, Villa, Lidé a Země. V zahraničí byly publikovány fotografie v časopisech Identity, What's On, FOOD Spiney's, EP magazine, Souq, Hello a dalších. Spolupracoval na knihách Česká kuchařka od Jitky Rákosníkové, na kuchařce Divotvorný hrnec Jaroslava Sapíka a knize Mimibazar na talíři ve spolupráci se šéfkuchařem Romanem Hadrbolcem. Pro nakladatelství Pinguin London fotografoval piva českých pivovarů. Při své práci specialisty na kulinářskou fotografii se setkal a fotografoval s šéfkuchaři jako například Gordon Ramsey, Ken Hom, Uwe Michel, John Wood, Roman Paulus, Jaroslav Sapík, Mirka van Gils Slavíková, Jiří Štift, Roman Hadrbolec a dalšími.

Fotografování jídla je celkem zvláštní žánr, protože v sobě nese něco ze zátiší, z produktové fotografie, ale zároveň je poměrně hodně výtvarný. Pokud vás zajímá, co se skrývá pod výrazem „foodstyling“ a chcete nahlédnout pod pokličku mistra ve svém oboru, přijďte na náš workshop, který vede Karel Kita.


Doporučené a navazující kurzy:

Základy reklamní a produktové fotografie Externí blesk – rozšiřte své fotografické možnosti Dálkové studium fotografie

Workshop Fotografujeme jídlo s Karlem Kitou 25. 2. 2016.

Jinak to nejde. Při zobrazování našich stránek používáme cookie. Další informace
Dolů